KAPCSOLAT

HOL TALÁLOD A SUHOGÓ LOVASTANYÁT?

A Suhogó Lovastanya (Jampi tanya) Pákozd, Suhogó részén található.

Megközelítése Székesfehérvár felől: Budapest irányában haladva a Budai út utolsó lámpás kereszteződését elhagyva balra kell lefordulni Pákozd felé. Kisfalud után egy emelkedő található, melynek a végén jobb oldalon egy kőkereszt van, bal oldalon lehet befordulni a tanya felé. A tanya az útról nem látszik, balra fordulva először a juhhodály látható, kb. 400 m-t haladva az úton jutunk a lovardához.

Megközeltése Pákozd felől: Székesfehérvár felé haladva, a községtáblát és az utolsó buszmegállót is magunk mögött hagyva jobbra kell fordulni a kőkereszttel szemben.

Koordináták:

 Szélesség (lat): N 47o 12,857’

 Hosszúság (Ion): E 18o 31,127’

NYITVATARTÁS: 

Nyári időszakban 7.00-22.00 között

Téli időszakban 7.00-18.00 között, lovaglás előzetes bejelentkezés alapján!

TULAJDONOS, MŰKÖDTETŐ

Endresz János (Jampi) E.V.

8095 Pákozd, Suhogó zártkert 17389

adószám: 61503447-1-27

Telefonszám:  06-20-327-2996

E-mail: suhogojampitanya@gmail.com

Lovasoktatás

Kaviczki Mariann (szakképzettség: lovas sportedző) 06-30-487-9865

Endresz Ágnes (szakképzettség: lovas sportedző) 06-70-525-1558

Megtalálsz bennünket Facebookon is:https://www.facebook.com/jampisuhogo/


 

 

A szülői nyilatkozat letölthető itt:

Szülői nyilatkozat_2020.pdf (108550)

Rövid tábori ismertető:

Tanyánkon a táborok célja, hogy a gyermekek megismerjék a lovak viselkedését, élettani hátterük alapjait, a lovak együttélésének szabályait, a lóval való bánásmódot, a szerszámokat és legfőképp lovagolni tanuljanak, ki-ki a maga szintjének megfelelően.

Napirend:

Érkezés 8-fél 9 között, majd lovak kihozzuk a karámokból, lópucolás, nyergelés, lovaglás. A délelőtti lovaglás általában pályamunka; azaz futószár vagy edzés, esetenként szőrén lovaglás. Kis csoportokban táboroztatunk, alapvetően 10 fő a csoportlétszám, maximum 15 fő vehet részt egy táborban. Így a munkától függően egy órát minimum lovon töltenek. A délelőtti lovaglás így 12 körül fejeződik be a lovak etetésével, csutakolásával, szerszámok  tisztításával együtt.

Ebéd:12. óra után (közeli étteremből a gyermekek két menőből tudnak választani), amelyet egy rövid pihenő követ. A délutáni lovaglást megelőzően, játékos vetélkedőket tartunk, vagy elméleti foglalkozást, illetőleg hűsölünk,,szedrezünk, számháborúzunk a közeli erdőben. 

14. órától kezdődik a délutáni lovaglás, extra meleg idő esetén 15.00-tól. A lovas szintjétől függően vezetjük a tanya körül lóháton, sétalovaglásra vagy tereplovaglásra visszük.

Délelőtt és délután a pihenőidőkben, lovaglási szünetben tudnak tízóraizni, illetve uzsonnázni a gyermekek.

A tábori nap 16.00 órakor fejeződik be, felügyeletet 18.00-ig biztosítunk.

Ruházat:

A lovagláskor kötelező kobak, és 14 éves kor alatt gerincvédő viselése. A táborozók saját lovafelszerelésüket is hozhatják, ugyanakkor a tanyán is rendelkezésre állnak a védőfelszerelések.

MIndenképpen kemény talpú cipő, és hosszú nadrág szükséges a lovagláshoz. Javasolt váltóruha a lovaglás közötti időre, illetőleg kalap vagy sapka, és gyermektől függően naptej készítése is.

"Ajánlott Életkor":

6-18 év között 

Melyik tábort válasszam?

6-8 év közötti gyermekeket elsősorban a július 13-17-ei táborba várunk, természetesen ettől függetlenül a kicsikós táborba is jöhetnek nagyobb gyerekek is.

A július 27-31-ei tábor haladó tábor, ide különösen olyan gyermekeket várunk, akik  mindhárom jármódban biztosan ülnek a lovon, vagy már ugrottak és/vagy ugrani is szeretnének.

Ettől függetlenül mindegyik táborbanminden gyermek a maga szintjének megfelelően kap oktatást, illetőleg séta vagy tereplovaglást.

Jelentkezés:

Telefonon illetőleg a szülői nyilatkozat megküldésével a suhogojampitanya@gmail.com címre.