Lovaglás a Suhogó (Jampi) Lovastanyán

A Suhogó (Jampi) Lovastanya barátságos, közvetlen és nyugodt lovain számodra is élmény lesz a lovaglás! Kezdő és tapasztalt lovasok, valamin lovat közelről nálunk látó vendégek is megtalálják a számukra leginkább megfelelő programot! Kezdheted futószáras lovaglással vagy sétalovaglással. Önállóan lovagolni tudó vendégeinknek ajánljuk az osztálylovaglást valamint a tereplovaglást. A lovaglásnál 18 éves kor alatt a kobak használata kötelező, amennyiben kobakkal nem rendelkezel, biztosítunk számodra. A tanyán több méretben rendelkezésre állnak gerincvédők is.

Lovasoktatás:
Lovas oktatásinkat tapasztalt lovas oktatók tartják. Kezdő lovasaink a lovaglást sétalovaglással vagy futószáras oktatással kezdhetik.

Futószáras oktatás: 
A kezdő lovasok itt megtanulhatják a helyes ülést, az egyensúly megtartását és a ló mozgásának követését. Az edzést ebben az esetben is játékos, egyensúlyt fejlesztő feladatok teszik még érdekesebbé.

Osztálylovaglás:
 Az osztálylovaglás 3-8 fős csoportokban oktatóval zajlik. Ezeken az edzéseken azok vesznek részt, akik már szabadon tudják irányítani a lovat. Az edzéseken a lovasok elsajátíthatják a helyes ülést, a szárkezelést. Megtanulják a lovas segítségeket (testsúly, csizma- és szársegítségek) és azok szabályos alkalmazását,  a lovardai alakzatokat mindhárom jármódban. Lehetőség van egyéni oktatásra is 1 maximum 2 fő részvételével akár idomító alapképzéssel, ló és lovasa közti harmónia fejlesztésére.

Tereplovaglás:
A Suhogó (Jampi) Lovastanya Pákozdon a „Suhogó”-ban található. Gyönyörű dombok és erdős ligetek ölelik körül. A tanya kiváló fekvése lehetőséget ad egy vagy több órás sétalovaglásra, ügetős terepre illetve tapasztalt lovasoknak „vágtás” terepre is. A tereplovaglás  az egyik legszebb ága a lovaglásnak, mikor ló és lovasa, együtt a természetben kapcsolódik ki.
Sétalovaglás során megtekinthető a Csalai-Kastály, felsétálunk a lovainkkal a Fehér-kőhöz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Velencei-tótól egészen a Vértesig. Amennyiben csak a dombok között szeretnél kószálni, a természettel szeretnél ismerkedni lóhátról, nyugodt és barátságos lovaink ebben is segítségedre lesznek. A sétalovaglás túravezetővel történik.


A tereplovaglásnál az egy órás lovagláson kívül egyezetés alapján szervezünk több órás terepeket, egész napos túrákat és több napos túralovaglást is. A terepet Endresz János kapitány úr vezeti, aki több mint 20 éves gyakorlattal rendelkezik ezen a területen! Több órás illetve egész napos terep keretében többek között lehetőséged nyílik lóhátról megnézni az Ingó-köveket, a Pátkai-víztározót, Lovasberényt, a Szúnyogszigeti Halászcsárdát, vagy például az Angelika-forrást Nadap mellett. Több napos túrákat szerveztünk/szervezünk például Gántra, Csókakőre illetve Csákberénybe is.


Pónilovaglás:
Óvodás korú gyermekek részére ajánljuk a pónilovaglást. Gyermeked már kicsi korában megismerkedik a természettel, kapcsolatot teremt az állatokkal. A babalovaglást a pónink pucolásával kezdjük, fontos, hogy a gyerekek elsajátítsák a lóval való bánásmódot, a ló körüli mozgást. Majd a póni hátán patracon vagy nyeregben sétálunk, különböző játékos, egyensúlyfejlesztő feladatokat végzünk. Ha már gyermeked többször volt nálunk, és megbarátkozott a lovakkal, biztonságban érzi magát, póniháton sétálunk el az erdőbe fácánokat nézni, vagy a kisbárányokat megcsodálni.  (A pucolás, nyergelés ideje nem képezi a lovaglás idejét.)


Bértartás:
Vállaljuk lovad tartását bokszban/kifutós boxban vagy állásban. Napközben a lovaink karámban vannak, külön karám áll rendelkezésre a herélt lovaknak és a kancáknak is. Használhatod a pályát és a körkarámot is. A lovak napi kétszer kapnak abrakot (reggel és este), szénát/lucernát háromszor megosztva az istállóban valamint a karámban. A tanyának van külön állatorvosi felügyelete és kovácsa is.

Gyere és táborozz velünk a Suhogó (Jampi) Lovastanyán Pákozdon!

Turnusaink 2021-ben:

Június 28-július 2.

Július 12-16. 

Július 26-30. elsősorban haladó tudású lovasok jelentkezését várjuk

Augusztus 9-13.

A 6-8 év közötti korosztályú gyermekeket a július 12-16. valamint az augusztus 9-13. turnusban várjuk szeretettel.

Tábori programok:

- napi kétszeri lovaglás (osztály/futószár, ügyességi feladatok, tereplovaglás, szőrén lovaglás) minimum kétszer fél vagy egy óra tudástól függően. Kis létszámú csoportokban táboroztatunk, a cél, hogy a gyermekek a lovaglás alapjait elsajátítsák, illetve tovább fejleszthessék tudásukat. Ehhez szükséges a kellő mennyiségű lovon töltött idő, és a lóval való foglalkozásra szánt idő egyaránt.

- lóápolás, szerszámozás, lovas ismeretek: Fontosnak tartjuk, hogy a táborozók megtanulják a lovak alapvető viselkedését, tudják hogy kell a lovak körül és között mozogni, megtanulják őket vezetni, ápolni, etetni. Felismerjék a különböző takarmányokat, megismerjék a lovas és ló felszereléseit.

- pénteken délután bemutató: Minden gyermek vágya, hogy édeasnyjának, édesapjának, testvérének, nagymamájának vagy nagypapájának (és még tudnánk sorolni:-) megmutassa azt, amit tanult. A bemutató kezdete délután 15.00 óra.

- délben meleg étel, uzsonna; ásványvíz korlátlan mennyiségben: Az ebédet a helyi étteremből rendeljük, felnőtt adag, a gyermekek két menü közül tudnak választani. Amennyiben a táborozónak bármilyen ételérzékenysége van, azt a jelentkezési lapon, amely egyben szülői beleegyező nyilatkozat is, szükséges feltüntetni.

- folyamatos felügyelet

 

A tábor jellege és díja: 

A tábor napközis tábor 8-16.00 között, felügyeletet biztosítunk 7.30-16.30-között, igény szerint ettől eltérően is. Elsősorban a 6-18 éves korosztályt várjuk, ettől eltérőr korú gyermekekről - főképp itt a fiatalabbakra gondolunk- előzetes egyeztetés szükséges.

Kis csoportos létszám: max. 12 főig fogadunk táborozókat.

A tábor ára: 42.000 Ft/fő/hét, testvérkedvezmény, 2.-3.  tábor árából kedvezmény 4.000Ft/fő. Ha valaki csak pár napra szeretne jönni, arra is van lehetőség, egy tábori nap ára: 9.000 Ft.

A tábor díját a tábor kezdetének első napján kell kifizetni. H  gyermek igazolt betegség miatt nem tudja az egész hetet itt tölteni, biztosítunk számára pótnapokat, díj visszafizetésére nincs lehetőség.

Egyéb tudnivalók:

A gerincvédő és kobak használata a lovaglás során kötelező. Akinek van sajátja, hozza magával, de a tanyán is biztosítjuk ezeket a felszereléseket. 

Ruházat: keménytalpú cipő, és hosszú, testre simuló nadrág szükséges a lovagláshoz, a lovaglás közötti időre pedig az évszaknak megfelelő öltözék. Kérem sapkát és naptejet is készítsenek a gyerekeknek.

Jelentkezni lehet:

Kaviczki Mariann 06/30/487-9865

Endresz Ágnes 06/70/525-1558

valamint szükséges a szülői nyilatkozatot legkésőbb a tábor kezdetén leadni, de lehetőség szerint a jelentkezéssel egyidejűleg a suhogojampitanya@gmail.com címre elküldeni.

Szülői nyilatkozat letöltése:szülői nyilatkozat 2021.doc (29 kB)