Hírek

Nyári lovastáborok

Nyári lovastáborok a Suhogó-Jampi Lovastanyán!   Időpontok: Június 15-19. Június 29-július 3. Július 13-17. kiemelten kicsiknek (6-9) éves kor között Július 27-31. kiemelten haladóknak Augusztus 10-14.   Ár: 38.000 Ft, testvérkedvezmény, 2-3. tábor árából : 4.000 Ft/fő       Kaviczki Mariann: 06/30/487-9865 Endresz Ágnes: 06/70/525-1558 Részletek és jelentkezési lap a következő napokban felkerül a honlapunkra! Várunk benneteket!  
>

Tájékoztató a koronavírus-járványhoz kapcsolódóan bevezetett intézkedésekről

Kedves Lovasok, Bértartók, Szülők! Az új, COVID-19 nevű koronavírus által okozott betegség miatt a Suhogó (Jampi) Lovastanyán minden olyan intézkedésnek, ajánlásnak eleget kívánunk tenni, melyet ebben a kritikus időszakban a kormány, valamint az operatív törzs hoz. A vírus elleni leghatékonyabb védekezés jelenleg a megelőzés. A tanyán az ÓRÁKAT és a TEREPLOVAGLÁST TOVÁBBRA IS MEGTARTJUK, ameddig ezzel ellentétes illetőleg korlátozó rendelkezés nem születik. Mindenkinek, aki a tanyára megérkezik, kötelező rögtön a kihelyezett kézfertőtlenítő használata. Kérünk benneteket a továbbá az alábbiak betartására, hogy megvédjük egymást: - többszöri kézmosás, kézfertőtlenítés - kerüljük az ölelkezést, kézfogást, testi kontaktust - tartózkodjunk a szabadban - tüsszentés esetén zsebkendőt...
>

Csíksomlyói búcsú 2018

Lovaink a Hargitán 2018. évben a Csíksomlyói Búcsún jártunk, lovaink Büszke és Félix 170 km túrát teljesítettek az erdélyi hegyekben! A teljes fényképalbum megtekinthető:https://www.facebook.com/pg/jampisuhogo/photos/?tab=album&album_id=1031351290361219
>

Március 15-e alkalmából a Sárosdi Óvodában

Március 15-e alkalmából a sárosdi óvodában tettem látogatást lovainkkal, és a huszárságról beszéltem a gyerekeknek. Az ottlétünkről készült képeket megtaláljátok a tanya facebook oldalán: https://www.facebook.com/jampisuhogo/
>

Tavaszi Lovastábor!

Kedves Lovasok! A 2018. évi tavaszi lovastábor március 28-31 között lesz! A tábor menete a tavalyihoz hasonló: elméleti és gyakorlati ismeretek, napi kétszeri lovaglás, meleg ebéd, korlátlan ásványvíz valamint szuper lovak és jó hangulat!A tábor kezdetekor szükséges leadni a szülői nyilatkozatot. Jelentkezni 5/6 éves kortól lehet, az alábbi elérhetőségeken: Endresz János (Jampi) 06/20/327-2996 Kaviczki Mariann 06/30/487-9865 A részvétel lehetséges csak 1-2 napra is. Várunk benneteket!
>

A szülői nyilatkozat letölthető itt:

Szülői nyilatkozat_2020.pdf (108550)

Rövid tábori ismertető:

Tanyánkon a táborok célja, hogy a gyermekek megismerjék a lovak viselkedését, élettani hátterük alapjait, a lovak együttélésének szabályait, a lóval való bánásmódot, a szerszámokat és legfőképp lovagolni tanuljanak, ki-ki a maga szintjének megfelelően.

Napirend:

Érkezés 8-fél 9 között, majd lovak kihozzuk a karámokból, lópucolás, nyergelés, lovaglás. A délelőtti lovaglás általában pályamunka; azaz futószár vagy edzés, esetenként szőrén lovaglás. Kis csoportokban táboroztatunk, alapvetően 10 fő a csoportlétszám, maximum 15 fő vehet részt egy táborban. Így a munkától függően egy órát minimum lovon töltenek. A délelőtti lovaglás így 12 körül fejeződik be a lovak etetésével, csutakolásával, szerszámok  tisztításával együtt.

Ebéd:12. óra után (közeli étteremből a gyermekek két menőből tudnak választani), amelyet egy rövid pihenő követ. A délutáni lovaglást megelőzően, játékos vetélkedőket tartunk, vagy elméleti foglalkozást, illetőleg hűsölünk,,szedrezünk, számháborúzunk a közeli erdőben. 

14. órától kezdődik a délutáni lovaglás, extra meleg idő esetén 15.00-tól. A lovas szintjétől függően vezetjük a tanya körül lóháton, sétalovaglásra vagy tereplovaglásra visszük.

Délelőtt és délután a pihenőidőkben, lovaglási szünetben tudnak tízóraizni, illetve uzsonnázni a gyermekek.

A tábori nap 16.00 órakor fejeződik be, felügyeletet 18.00-ig biztosítunk.

Ruházat:

A lovagláskor kötelező kobak, és 14 éves kor alatt gerincvédő viselése. A táborozók saját lovafelszerelésüket is hozhatják, ugyanakkor a tanyán is rendelkezésre állnak a védőfelszerelések.

MIndenképpen kemény talpú cipő, és hosszú nadrág szükséges a lovagláshoz. Javasolt váltóruha a lovaglás közötti időre, illetőleg kalap vagy sapka, és gyermektől függően naptej készítése is.

"Ajánlott Életkor":

6-18 év között 

Melyik tábort válasszam?

6-8 év közötti gyermekeket elsősorban a július 13-17-ei táborba várunk, természetesen ettől függetlenül a kicsikós táborba is jöhetnek nagyobb gyerekek is.

A július 27-31-ei tábor haladó tábor, ide különösen olyan gyermekeket várunk, akik  mindhárom jármódban biztosan ülnek a lovon, vagy már ugrottak és/vagy ugrani is szeretnének.

Ettől függetlenül mindegyik táborbanminden gyermek a maga szintjének megfelelően kap oktatást, illetőleg séta vagy tereplovaglást.

Jelentkezés:

Telefonon illetőleg a szülői nyilatkozat megküldésével a suhogojampitanya@gmail.com címre.